Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2009 23:05 - Приказка за мухата
Автор: anc Категория: Забавление   
Прочетен: 1504 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 15.12.2009 23:07


Когато Мухата се събудила, слънцето тъкмо изгрявало.
Тя бавно се изправила на краченца и оправила своя тоалет, оглеждайки се в една капчица роса. Поогледала се наоколо и видяла една ягодка, която много я привлякла. Политнала натам с влажни, блестящи на слънцето крила.
Край ягодката се били събрали други мухи, превръщайки я в нещо като открит форум на мухените актуални въпроси и проблеми. Нашата мухица не била от най-умните, но затова пък била твърде общителна и нахакана, за да остане по-назад от другите и да не се включи в разговора. Тук, в компанията на останалите мухи, имало едно правило, и тя отлично го знаела - прави се на компетентен, докато не ти повярват. :))
 Една огромна, грамаданска муха се изправила на върха на ягодката [всъщност това бил един доста мъжествен и внушителен Мух] и предложила на всички да емигрират на съседната полянка, където, според достоверни източници, било пълно с ягоди. 
За сметка на това нашата Муха заявила, че тази полянка не е тяхна собственост и трябва да изчакат да бъде приватизирана, обявена за продан, после да я купят, като наддават на търг с други мухи, и да я откупят като предложат най-много ягоди и малини, които трябва да наберат от полянката, която още не е никак тяхна.
 - Фасулска работа. - заключи Мухата и изчака няколко секудни, в които останалите мухи да имат възможността да се възхитят безмлъвно на нейния опит и разум. Съспенсът наистина се получил добре.
- От друга страна, имам идея - смигнала им хитро тя, макар че не била сигурна точно каква е. Била сигурна само, че с това окончателно ще спечели възхищението им.
- Кажи каква е тя! - по пътя на логиката попитали останалите.
- Да обявим война на мухите от тази полянка и да я завземем, проливайки кръв!... или каквото там имаме.
В отговор получила одобрителните "бойни" викове на мухите, готови да пролеят каквото им наредят в името на тази изкъсителна полянка.
Вечерта вече наближавала. С последните лъчи на слънцето приключвали приготовленията за войната, ръководена от нашата малка Муха. Тя се разпореждала важно насам-натам, размахвайки една миниатюрна палчица. Била си окачила мъничка значка с буквата М...
М като муха. :)) Останалите мухи били разпределени, въоръжени, целеустремени и всичко останало, което завършва на "-ени" и е в този дух. Преди да легнат да си починат, Мухата ги събрала, за да отправи към тях финални слова преди голямата битка. [между другото имало и муха-писар, която щяла да отрази събитието, защото то непременно щяло да остане в историята на света].
- Смели мои войници! Храбри мои борци! Безстрашни мои воини! - започанала Мухата своята реч, която, естествено, била напълно импровизирана - Утре войната започва! Пригответе се и не се плашете! Няма по-славна смърт от тази в името на нещо свято... Утре! Утре ни чакат велики дела!
След което всички мухи отишли и си легнали, за да събират сили за войната.
Но война нямало.
Мухите били еднодневки.



Anarchy
 


Тагове:   мухата,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ok3223 - Добре замислено
22.10.2013 19:08
Изпълнението понакуцва малко ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anc
Категория: Поезия
Прочетен: 244098
Постинги: 78
Коментари: 354
Гласове: 81
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031