Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2010 17:39 - Приказка за една приказка време
Автор: anc Категория: Изкуство   
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.01.2010 17:40


image

Само си представи...
Докато четеш това, някъде по света някой чете нещо друго. Някой вдишва последния си дъх и умира. Друг точно в този момент се ражда. Майка му въздъхва облекчено и затваря очи.
В ЮАР няколко деца се гонят боси из прашните улици на провинциален град, под слънцето. В Сибир сърдит човечец рита закъсалата си кола по гумата.
В Китай току-що се родиха няколко китайчета едновременно. Едното от тях ще стане програмист, друго - танцьорка, останалите - домакиня, зъболекар, наркотрафикант и застрахователен агент.
В Москва млада жена купува бонбони на племенника си от едно павильонче в близост до Кремъла. В Индия друга жена рисува с къна по дланите на сестра си преди нейната сватба.
Обратно, в България - възрастен мъж се кара на жена си, че сменя програмата по телевизията. Учителка разказва нещо смешно на учениците си в час по литература. Момиче изнервено чака автобуса. Няколко тийнейджъри миткат по улиците, един от тях води болонка на каишка.
В Париж точно в момента един мъж гледа футбол в интернет и тайно събира смелост да се обади на приятелката си, защото вчера се разделиха. Млада жена мисли за любовника си по време на семеен обяд с родителите на мъжа си. Друга отива на йога и се разминава по улицата с мъж, който се връща от лекар, след като току-що е разбрал, че няма рак. Спира да си купи вестник и да се обади на жена си - продавачката в будката яде кифла и се оплаква от времето.
Покрай будката минава котка и продължава към съседното кафене, в което млад мъж е на интервю за работа, която ще промени живота му.
В Бразилия няколко търсачи на приключения вече девети ден вървят през горите Селвас - в Амазония - и току-що решиха, че от 4 дни вървят в кръг. Майката на единия в този момент се намира в град Манауш и споделя на съседката, че племенничката й скоро е забременяла. Самата племенничка живее в Сао Пауло и си прави сандвич докато чака най-добрата си приятелка да я вземе и да отидат на разходка по магазините. Най-добрата й приятелка още спи, защото предишната нощ е препила и я е прекарала с непознат мъж. Непознатият мъж в момента й пише съобщение, в което й казва, че много я харесва. Съквартирантът му купува гаечен ключ в магазин за инструменти на няколко преки по-надолу от квартирата им, за да оправи крана в банята, за който хазяинът обещава от 3 седмици, че ще поправи за своя сметка. Хазяинът живее в другия край на града, лежи спокойно в леглото си и от 4 часа е мъртъв.
Във Вашингтон президентът седи на бюрото си и препрочита едно писмо, което му бе изпратено вчера. Разхожда се из кабинета си, спира за момент и поглежда подметката си. Покрай Белия дом минава авотомобил, каран от секретарката на строителна фирма, която спешно отива да види майка си - сутринта е паднала в банята и сега е в болница.
В Амстердам двама мъже се разхождат в парка и обсъждат последната политическа новина. Не са се виждали от много години и се опитват да стопят ледовете, в които е обвито старото им приятелство, като говорят по безопасни и неангажиращи теми. Минават покрай стара сграда, в която младо момиче живее на квартира с приятелки. Тя се издържа като компаньонка и в момента пише книга, с която се надява да спечели пари и да замине за щатите. На летището мъж на средна възраст си поръчва кафе и се връща обратно на масата в кафенето на терминала, където е отворил лаптопа си и играе на покер онлайн. В другия край на града, в дом за възрастни хора, една жена плете пуловер за внука за брат си и вече е отделила пари за таксата за изпращане на колет. Срещу нея нейната съседка по стая и сестра по съдба се оплаква от болки в лакътя, но всъщност се оплаква от факта, че тя самата няма за кого да плете нито пуловери, нито чорапи. Жената, която преди малко им донесе чай, сега си облича палтото в коридора и отива да вземе детето си от забавачката. То в момента рисува и обяснява на приятелчето си, че иска, като порасне, да стане полицай.
Един истински, пораснал полицай от Кайро, дава указания на едно момиче как да стигне до църквата Света Мина.
В Чили един миньор казва "Довиждане" на жена си и на майка си, преди да отиде на работа.
В Ливърпул свещеник говори с млада жена, която много се притеснява за детето си. Отвън на улицата мъж продава вестници, ученик с колело профучава край него, но спира на червено, за да бъде разминат от кола, в която едно момиче, което преди малко е напуснало скучната си работа и е казало на шефа си какво мисли за него, слуша силна музика и мисли да се прибере замалко при родителите си в Киркдейл и да реши какво да прави с живота си.
Ти четеш блог.
Аз приключвам работа.
Само си представи!








Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anc
Категория: Поезия
Прочетен: 244904
Постинги: 78
Коментари: 354
Гласове: 81
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930